Snel en efficiënt met de boot naar de platforms bij Ameland

ASSEN – De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en Veltman Marine Services introduceren een nieuwe manier van transport naar de twee platforms ten noorden van Ameland. Vanaf begin 2016 gaan de NAM-medewerkers met de speciale boot ‘Vigilant’ naar de platforms in plaats van per helikopter.

Slim en efficiënt werken

Om gas uit de kleine gasvelden op de Noordzee zo economisch mogelijk te produceren is kostenbeheersing cruciaal. De inzet van deze nieuwe boot gaat hier een bijdrage aan leveren door menskracht en materieel op een zo efficiënt mogelijke manier in te zetten. Ook betekent het een milieuwinst omdat de CO2-uitstoot van helikopters achterwege blijft. De manier van werken bespaart bovendien veel tijd, vooral voor NAM-medewerkers die op Ameland of elders in Noord-Nederland wonen. Nu reizen zij via de helihaven van Den Helder naar de platforms.

Innovatie

Voor het transport van en naar de platforms ontwikkelde de Amelander onderneming Veltman Marine in nauwe samenwerking met  NAM een speciale boot. NAM ontwikkelde twee aanlandsteigers met brede treden die aan de strenge veiligheidseisen van NAM voldoen. Deze gezamenlijke innovatie maakt het transport over zee naar de platforms bij Ameland mogelijk. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *