Skivakantie van personeelspot De Stelp

BALLUM – Het kwam in de laatste raadscommissievergadering Sociaal Domein op het gemeentehuis in Ballum aan de orde. Er gaat een gerucht dat de personeelspot van De Stelp is verdwenen in het faillissement van Pasana. De medewerkers hadden tot aan het faillissement bijna 700 euro gespaard, een automatische spaarregeling via het salaris. Dat geld werd jaarlijks uitgekeerd aan de medewerkers die meededen met het spaarplan.

Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland stelt er staande de vergadering een vraag over aan wethouder Linda van der Deen. Zij weet van niks, zegt ze, weet niet van een personeelspot en ook niet dat er geld is verdwenen. Ook het gerucht daarover was nog niet doorgedrongen tot de wethouder.

Feit is dat die 670 euro’s foetsie zijn. Het personeel van De Stelp heeft tot nu toe het nakijken. Navraag bij de curatoren geeft een opmerkelijk antwoord. Frea Strik van Haan Advocaten, het kantoor van de curatoren, vertelt wat er met het geld is gebeurd. ”Er was een personeelspot, die geadministreerd werd op naam van Pasana. Daarmee behoorde het saldo tot het vermogen van Pasana. Dit saldo was verpand aan de Rabobank. De Rabobank is zo goed geweest afstand van haar pandrecht ten behoeve van het personeel te doen, waarna het is gestort op een nieuwe rekening en beheerd wordt door de penningmeester van de personeelsvereniging. Hiermee was de ski-reis van de personeelsvereniging vorig jaar bijvoorbeeld toch mogelijk. Het gerucht is dus onjuist.”

De personeelsvereniging van De Stelp is niet op skivakantie geweest en de 670 euro zijn niet boven water. De claim werd neergelegd bij de curatoren, maar die is tot op heden niet gehonoreeerd. Strik nuanceert later haar verhaal door te stellen dat ze beter ‘een’ dan ‘de’ had kunnen gebruiken in de zin: “Hiermee was de ski-reis van een personeelsvereniging vorig jaar bijvoorbeeld toch mogelijk.” Er is geskied, maar niet door mensen van De Stelp.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *