Scoren voor Gezondheid met FC Groningen

HOLLUM – Ron Jans kwam voor de derde keer naar Ameland met de selectie van FC Groningen om de basisschoolkinderen van Ameland aan te zetten tot gezond eten en drinken en meer bewegen.
De groepen 6, 7 en 8 van de Kardinaal de Jong school, ’t Ienster en de Koningin Wilhelminaschool en de groepen 5 tot en met 8 van De Schakel sporten de hele dag met Koen van de Laak, Marcus Berg, Gibril Sankhoh en hun ploegmaten. Aan het eind van de middag ondertekenen ze samen met een voetballer een contract waarin ze beloven twintig weken lang meer te bewegen en minder achter de computer te zitten.

In maart 2009 komt de FC nogmaals naar het eiland voor de afsluitende clinic van deze groep kinderen. Twee studenten van de sportacademie geven tot die tijd wekelijks lessen op de basisscholen over bewegen en gezond eten.

Onontkoombaar is het handtekening jagen na afloop van de dag vol sport. Ron Jans pakt de zwarte stift en zet zijn naam op een groen Scoren voor Gezondheid shirtje van een van de kinderen. “Ben jij een zoon van Ignatia Metz? ” vraagt hij aan een van de jongens. “Ik heb nog met haar op school gezeten.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *