Schip gezonken boven Terschelling

TERSCHELLING – Op de Noordzee boven Terschelling zonk vannacht het Harlinger visserschip Frisia. Aan boord bevonden zich drie personen. De HA 38 Frisia is een schelpenzuiger/ mesheftenvisser.

Twee opvarenden zijn nog zoek, een drenkeling is gevonden. Hij is door een schip dat  in de buurt was opgepikt. De zeeman was onderkoeld en verkeert in kritieke toestand. Hij is inmiddels naar het MCL gevlogen.

Iets voor 4.30 uur vannacht kwam het schip 2,5 kilometer boven Terschelling in de problemen. De Anna Margaretha en de reddingboot van Terschelling Paal 8 werden om 4.25 uur opgeroepen. De bemanning van de Arie Visser van station West Terschelling moest kort daarna ook in actie.

De KNRM zoekt nog naar de opvarenden. In totaal zijn vijf boten, een bergingsschip en twee helikopters bij de zoektocht betrokken. Diverse schepen in de buurt hebben hulp aangeboden.

Het water in de Noordzee is ongeveer 5 graden Celsius. "Het water is ijskoud, maar als ze een overlevingspak aanhebben, kunnen ze het wel even uithouden'', stelde een zegsman van de kustwacht.

Om 10.18 uur meldt de Leeuwarder Courant dat de hoop om de opvarenden levend te vinden is ogegeven. Ook voor het leven van de opgepikte drenkeling wordt nog gevreesd.

Intussen (11.00 uur) zijn duikers onderweg naar het schip dat ondersteboven in het water ligt.


>>> Beluister hier eeen geluidsfragment van Omrop Fryslân 11.00 uur

>>> Beluister hier een recenter geluidsfragment van Omrop Fryslân: 12.00 uur

>>> Omrop Fryslân heeft een foto van het omgeslagen schip op de website staan

 volg Persbureau Ameland op Twitter  Ameland_Actueel 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *