Schaken op Ameland

HOLLUM – “Wie heeft er belangstelling voor schaken op Ameland?”” schrijft Peter van Noort uit Hollum in een rubriekadvertentie in Vraag & Aanbod Ameland. Hij wil een clubje oprichten en uiteindelijk een Open Ameland Schaaktoernooi organiseren.
Van Noort woont sinds vijf jaar in Hollum en werkt als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij gemeente Littenseradiel. Een deel van de week is hij in Friesland en een deel op Ameland. Een derde deel bivakkeert hij in Den Haag, waar hij en zijn vrouw Dimphy nog een appartement hebben. Dimphie werkt daar in het onderwijs. Nog een paar jaar en dan verhuist ze definitief naar Ameland.

De Van Noorts wonen in een commandeurswoning aan de Oosterlaan. Peter van Noort is jarenlang lid geweest van diverse schaakverenigingen in de Randstad. Hij speelde op wedstrijdniveau. “Ik kan beginners wel wat leren,” zegt de schaker. Hij ziet de schaaklub als aanloop naar een heus Open Ameland Schaaktoernooi waar Amelanders en niet-Amelanders samen spelen.

>>> lees hier de oproep van Peter van Noort

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *