Samen iets doen aan de Plastic Soep in de Waddenzee

LAUWERSOOG – Vandaag is het plastic opruimen in het Waddengebied gestart. Doe eens Wad verzorgt namelijk dit jaar de start van de Bokalis Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee op de Wadden. Dinsdagochtend 1 augustus om 7.00 uur zeilde de vissermansschouw “de Raaf” de haven van Lauwersoog uit en zette koers naar Schiermonnikoog.

Daar start de eerste etappe van de Beach Cleanup Tour in het Waddengebied. Stichting de Noordzee ontfermt zich over het opruimen van de Noordzeestranden. Doe eens Wad brengt de plastic soep in het Werelderfgoed Waddenzee in beeld. Twee keer per dag stroomt het water van de Noordzee in en uit de Waddenzee, waarmee deze twee gebieden ook in het kader van het plastic-probleem onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Startend in Lauwersoog zeilt de Raaf van 1 t/m 8 augustus van oost naar west door het Waddengebied. Op 8 augustus sluit ook de Waddenvereniging aan bij de Tour met een speciale Werelderfgoed etappe op het strand van Texel. De plastic-opruim-tocht is te volgen via Facebook: www.facebook.com/doeeenswad en Twitter: @doeeenswad en via de communicatiekanalen van Stichting de Noordzee en de Waddenvereniging.

Mensen met schepen zijn uitgenodigd om op 1 augustus met de Raaf mee te varen naar de westpunt van Schiermonnikoog. Dit is de eerste plaats waar de Raaf droog valt en de bemanning plastic en ander zwerfafval opruimt en in beeld brengt. Om 11.00 uur start de eerste etappe van de Beach Cleanup Tour op het Noordzeestrand van Schiermonnikoog. Aanmelden voor deze en andere etappes kan via de site: www.beachcleanuptour.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *