RvS beoordeelt gaswinning Ameland

DEN HAAG – Op 1 augustus behandelde de Raad van State de twee beroepszaken tegen plannen van de NAM om eerder en méér gas te winnen bij Ameland dan oorspronkelijk de bedoeling was. De staatsraden Van Kreveld, Van den Broek en Timmerman bogen zich drie uren lang over dit dikwijls zeer technische dossier. Een delegatie van Amelanders, Ameland-gasten en andere belangstellenden uit Noord Friesland vulden de druk bezette zittingszaal. Als vertegenwoordiger van het Comité Tegengas voerde Suzanne Twickler het woord, bijgestaan door getuige-deskundigen.

Effect van de nieuwe NAM-plannen

De NAM wil op korte termijn twee extra aardgasvelden iets ten Noorden van Ameland in exploitatie nemen. Eerder dan de bedoeling was én met een veel grotere productiesnelheid dan gewend. Deze wens houdt zeker verband met de vermindering van aardgaswinning bij Slochteren ten gevolge van recente reeks aardbevingen. Deze plannen hebben gevolgen voor Ameland. De bodem op Oost-Ameland  …. lees hier het complete artikel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *