Rugbyorganisatie komt in actie

HOLLUM – Van de hoofdredactie –

De organisatie van het Beach Rugby Festival onderneemt actie tegen misdragingen tijdens het Beach Rugby Festival. Dennis Bus van Maatwerk in Sport, de organisator, wil de clubs die zich niet weten te gedragen direct aanspreken.

De column van vorige week sprak over het tarten van de gastvrijheid. Het is belangrijk dat de werkelijke tarters rechtstreeks worden aangesproken, zodat het kwaad bij de bron kan worden aangepakt en niet alle rugbyers last hebben van de misdragingen van een paar groepen.

De organisatie gaat misschien wel over tot de inzet van een steward tijdens de heenreis, zodat mensen ter plekke kunnen worden aangesproken op hun gedrag door iemand die is geautoriseerd door de organisatie. Het is een van de suggesties die na de column boven is komen drijven.

Voor het overige wil de organisatie graag contact hebben met de accommodatieverstrekkers die te maken hebben gekregen met klanten die in en om de accommodatie grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond, zodat die specifieke groep door de organisatie kan worden benaderd. Is je accommodatie vernield door een groep die meedeed aan het Beach Rugby Festival, meld dat dan bij dennis@maatwerkinsport.nl of bel met Dennis Bus

06 55934108.

Over de column – Soms zijn het de extreme bewoordingen die doel treffen en is het de veralgemeniserende toon waardoor honderden sporters en zelfs de Rugby Bond zich zo beledigd voelen dat ze het er niet bij willen laten zitten. Er wordt onderzoek gedaan en er worden maatregelen genomen. Als een column deze acties in beweging kan krijgen dan bewijst die zijn effectiviteit, dan slaagt er een missie. De ergernissen over die ene kam waar iedereen over geschoren wordt kunnen nu wegebben om volgend jaar om te slaan in enthousiasme over de stukken, wellicht weer een column, die bij de komende editie verschijnen en die over een stralend festival met sportiviteit en plezier kunnen gaan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *