Rugby shirts gestolen

NES – Het Beach Rugby Festival Ameland van afgelopen weekend was weer een sportief hoogstandje. Aan het sportieve weekend werd een extra feestelijk tintje gegeven door het 20-jarig bestaan van het festival. 

Strengere naleving gedragsregels

Het was niet alleen feest, getuige de mededeling van directeur Dennis Bus. Op de eerste dag van het festival zette hij de volgende melding op de website. "In de afgelopen 24 uur hebben wij vanuit verschillende kanalen signalen gekregen van ontoelaatbaar gedrag zoals diefstal, vernieling en verstoring van openbare orde.

Met het festival nog voor de deur geeft dat voor ons aanleiding jullie nog een keer met klem te wijzen op het feit dat wij te gast zijn met een grote groep rugbyers en aanhang op het eiland.

Realiseer je dat veel voorkomend rugby gedrag niet word gewaardeerd.

Omdat dergelijk gedrag grote gevolgen heeft voor de voortgang van het festival zullen wij veel scherpere maatregelen nemen tegen teams die zich misdragen. Op grond van het toernooireglement kunnen wij teams per direct uitsluiten van het toernooi.

Wij vragen jullie met klem jezelf te gedragen en je teamgenoten te corrigeren wanneer hun gedrag niet toelaatbaar is. We gaan hier een Zero Tolerance beleid invoeren."

Shirts weg

De rugbyclub The Big Stones uit Havelte kwam sip thuis, want hun shirts zijn afgelopen weekend tijdens het Ameland Beach Rugby Festival gestolen.

Het team heeft de traditie om voor het festival speciale shirts te laten maken. The Big Stones hadden dit jaar fantastische shirts met Pokemons erop. Zondagavond zijn de wedstrijdshirts echter uit de tenten gestolen. Ook van de andere clubs zijn shirts gestolen. Het team hoopt nog dat door het unieke ontwerp de shirts herkend gaan worden en dat er dan melding wordt gedaan.

Bekijk hier de prachtige shirts, op een foto in de Steenwijker Courant.

⇒ lees ook deze column uit 2015

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *