Rook- en stookverbod van kracht

BALLUM – Niemand mag meer roken of fikkie stoken in de natuur van Ameland. Er is sinds vandaag een rook- en stookverbod van kracht. 

In verband met de aanhoudende droogte heeft het college van burgemeester en wethouders van Ameland besloten om vanaf woensdag 26 juni tot nader order op basis van artikel 2:18 van de APV een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen op Ameland.

Dit rookverbod houdt in dat het verboden is om in bossen, heidegebieden, veen- of duingebieden (of binnen een afstand van dertig meter daarvan) te roken. Ook is het verboden om in de open lucht brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen. Het is ook verboden om vuur te stoken.

Overtreden van dit verbod is strafbaar. 

Het rook- en stookverbod geldt in ieder geval tot 24 juli 2019. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de einddatum van dit verbod worden gewijzigd.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *