Rook- en stookverbod in de natuur 2022

BALLUM – Sinds 1 mei is er op Ameland een rook- en stookverbod in bossen en natuur van kracht, het strand uitgezonderd. Met dit rookverbod is het verboden in bossen, op heide of veengronden en in duinen of binnen een afstand van dertig meter ervan, te roken en voor zover het de open lucht betreft, brandende of smeulende peuken en andere voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen. Overtreding van dit verbod is strafbaar, laat gemeente Ameland weten. 

Door regelmatige droogte neemt de kans op een natuurbranden toe. Een nog smeulende peuk kan zomaar het begin zijn van een duinbrand. Bovendien vervuilen peuken de grond. Een weggegooid blikje of glas kan ook leiden tot een natuurbranden. Afval niet achterlaten in de natuur maar gewoon meenemen en peuken in een zakasbakje doven om dat onderweg of thuis in de vuilnisbak te legen is een kleine moeite met een groot effect.

Het rook- en stookverbod geldt in ieder geval tot 14 september 2022.

→ het filmpje hieronder is van 2019

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *