Rondje Ameland wijzigt route

HOLLUM – Rondje Ameland, de ultieme wandeluitdaging, groeit naar duizend deelnemers. De organisatie heeft de tocht in de loop van de jaren langzaam laten groeien van tien naar 500. Het jaar 2015 is het jaar van de volgende stap voorwaarts.

Het waren de horecabedrijven van Hollum die aan de organisatie van Rondje Ameland voorstelden om het deelnemersveld uit te breiden. Onder het mom van Met meer deelnemers een groter evenement en groter feest in het dorp, is de organisatie van het wandelevenement bereid gevonden meer wandelaars toe te laten. Komende Rondje Ameland van 6 juni 2015 laat een paar veranderingen ten opzichte van vorige edities zien. Niet alleen kunnen meer wandelliefhebbers deelnemen, ook de start is op een andere plek en een deel van de route is gewijzigd. De wandelaars komen bij The Sunset het strand op, na een korte route door het bos en gaan van daar via het strand naar de wadkant. Het hangt van de werkzaamheden aan de dijk af hoe die etappe en de route langs de dijk er precies uitziet.

Voorheen was de start bij Ons Hol, ging de eerste etappe langs de Oranjeweg en kwamen de wandelaars bij het strandpaviljoen van Hollum het strand op, ongeveer tere hoogte van Paal 1. De route begint nu op de parkeerplaats van de Jan Jacobsweg en gaat via de Bosweg naar het bos en langs de vuurtoren naar de Oranjeweg. 

Onderweg zijn er zes controle- en rustposten en worden versnaperingen, eten en drinken uitgedeeld. De tocht gaat via de waddendijk naar het Oerd en via het Noordzeestrand terug naar Hollum.

De finish blijft onveranderd op het Zwaneplein. De horeca van Hollum gaat daar een mooi finishevenement organiseren. Wat daar precies geboden wordt is nog niet helemaal uitgekristalliseerd, maar te denken valt aan muziek en Blarenbal. Vast staat dat het groot feest wordt op het Zwaneplein.

Wandelaars kunnen al inschrijven op de website van Rondje Ameland.

 lees hier over de Strandpalen van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *