Rondje Ameland 2019 week eerder

HOLLUM – Rondje Ameland 2019 is een week eerder dan aanvankelijk werd gemeld. In 2019 is het Rondje op 25 mei en niet op 1 juni.

Traditiegetrouw wordt Rondje Ameland gelopen in het eerste of tweede weekend van juni. In 2019 komt dit wat ongelukkig uit. Het eerste weekend is Hemelvaartweekend en het tweede weekend Pinksterweekend.

Het bestuur is door veel lopers benaderd met de vraag of Rondje Ameland in 2019 niet op een andere datum zou kunnen. Later is echter geen optie vanwege andere evenementen op het eiland, eerder was geen optie omdat de vroege boot pas vaart vanaf I juni. Lopers van de 25 km zouden dan niet op tijd voor de start kunnen zijn.

In overleg met Wagenborg Passagiersdiensten wordt er op zaterdag 25 mei 2019 een 07:l5 uur extra afvaart ingezet. Dankzij de medewerking van Wagenborg is het mogelijk om Rondje Ameland een weekend eerder te organiseren en vindt de 23e editie van Rondje Ameland plaats op 25 mei 2019.

Deel zoveel mogelijk dit bericht, om vergissingen te voorkomen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *