Rond de Noordzee herhaald

HILVERSUM – De VPRO-serie Rond de Noordzeee is vanaf eind januari herhaald op tv. Elke dinsdag is er een aflevering. Er zijn nog twee adfleveringen te gaan. Op NPO Start is de serie nog te zien. 

De Belgische documentairemaker Arnout Hauben trekt in gezelschap van cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens langs de kusten van de Noordzee, met 575 duizend vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Europa: bron van vertier, inspiratie, voedsel, inkomsten, conflicten, en in al zijn onstuimigheid een bedreiging voor onze veiligheid.

Ze reizen met kano’s, vissersboten en zeilschepen met de klok mee, de zee altijd aan hun rechterzijde. Onderweg vertellen kustbewoners hun de verhalen van de Noordzee, over de ijstijd, Vikingen en noodlottige superstormen. Over oorlogen, de teloorgang van de visserij, windmolens, plastic en klimaatverandering.

  • Aflevering 9 wordt op 23 maart 2021 om 23.35 uur uitgezonden op NPO 2 – Zeilen langs de Wadden.
  • Aflevering 10 wordt op 30 maart 2021 om 23.35 uur uitgezonden op NPO 2 – Terug naar huis.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *