Rôggefeest Ameland in 2018 32 jaar

NES – Het is bijna niet te geloven, maar het Rôggefeest viert op 3 augustus haar 32ste verjaardag. Het is een dag vol straattheater en muziek. Bijna altijd prachtig weer, veel bezoekers, een programma vol verrassingen en een lekkere stemming. Dàt is het Rôggefeest: een afwisseling van kleine en grote hoogtepunten. Wat begon in 1987 vormt elke eerste vrijdag van augustus een feest. 

Programmaboekje

De 32e editie is op vrijdag 3 augustus 2018.

De acrobatische shows, kolossale wezens uit de prehistorie, gekke marcherende soldaten, bmx freestyler, clown, muziekauto, kermiskiosk, Agatha's Kids, muziek van Ameland en van overzee, Ierse muziek, trekharmonica's, zang en een wipe out baan.

Amelander aandeel

Het Amelander aandeel aan het programma is als vanouds groot en op deze 32ste editie nog groter dan anders. Er is een heus Ameland Plein ingericht, waar Amelander groepen zich presenteren. Het beloven verrassende en inspirerende optredens te worden, met een vleugje walvisvaart en Hidde Dirks Kat. Het middagprogramma, dat van 13:00 tot 17:00 loopt, wordt gevolgd door de Rôggeparade om 19:00 uur. Na 21:30 nemen de bands het over. Op diverse locaties wordt gespeeld. In het programmaboekje staat het hoe en wat.

Polsbandjes

Het centrum van het dorp Nes is deze dag vanaf 10.00 uur afgezet met entreepoortjes. Diverse Amelander verenigingen werken samen met Stichting Rôggefeest en bemannen de toegangshekken. Rôggefeestgangers kunnen voor zes euro een polsbandje aanschaffen voor een hele dag straatacts, muziek en plezier. Voor kinderen tot 4 jaar is de entree gratis polsbandje. Volwassenen betalen € 7– en kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen voor € 5,– een hele dag van het straatfestival genieten. 

RadioNL

Tijdens het Rôggefeest is er bij restaurant Binnen te genieten van Radio NL. Er wordt de hele dag verslag gedaan door Radio NL. Er is muziek en er zijn interviews. De live radio begint om 12:00 uur en speelt door tot 02:00 uur. Op het hoekje bij Binnen treden de volgende muzikale keien op:

  • De Havenzangers
  • Party Captains
  • Doenja
  • Nich Nicolai
  • Chris de Roo
  • Given Horse
  • Ancorta
  • Vangrail

⇒ lees hier over de geschiedenis van het Rôggefeest

bekijk hier de foto's van het Rôggefeest van een eerdere editie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *