Rôggefeest 2007

NES – Vrijdag 3 augustus zijn de straten van Nes bevolkt met steltlopers, straattheatermakers, goochelaars, acrobaten, muzikanten en poppenspelers. Vanaf 12.45 uur barst het eenentwintigste Rôggefeest los. Het straattheater gaat de hele dag door en om 19.30 swingt het van Wad tot strand in de Rôgge parade. Om 22.00 uur speelt Bencha Theater de spectaculaire slotact. Vanaf dat tijdstip verplaatst het feest zich naar binnen. De Lichtboei, Nescafé, Van Heeckeren, Rixt, De Herberg, De Klimop en Hotel de Jong presenteren bands en zangers in diverse genres. Muziekliefhebbers kunnen genieten van een Amsterdamse zanger tot blues, rock, zydeco en een drive-in show. Het volledige programma is voor twee euro te koop.
Het centrum van het dorp Nes is deze dag vanaf 12.00 uur afgezet met entreepoortjes. Rôggefeesters kunnen voor twee euro een polsbandje aanschaffen voor een hele dag straatacts, muziek en plezier. Voor kinderen tot en met 6 jaar is het zelfs gratis.
Rôggefeest op TV
Het Rôggefeest van Ameland komt vrijdagavond op televisie bij RTL4 in het programma ‘De vier in het land Zomertour.’ De uitzending start om 22.30 uur. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *