Revanche Geel Wit in waddenderby op Terschelling

Geel Wit heeft de return van de waddenderby gewonnen door SC Terschelling met 2-1 te verslaan. Daarmee namen de Amelanders revanche op de 6-2 nederlaag die eerder op het buureiland werd geleden. Ook nu had eenzelfde uitslag op het bord kunnen komen als met name Geel Wit beter met de kansen was omgegaan.

Geel Wit begon met een licht overwicht, maar stond toch na zeven minuten al op achterstand. Door een foute inspeelpass kwam de bal voor de voeten van Jelle Cupido en die schoof het leer beheerst voorbij keeper Reinier Smit.

Het antwoord van Geel Wit kwam in de volgende minuut. Ross Baars kwam op het middenveld in balbezit, stoomde op en poeierde de bal vanaf een meter of twintig achter doelman Jorn Doeksen van de bezoekers.

Daarna domineerde Geel Wit zonder tot uitgesproken kansen te komen. Middenvelder Jordi Metz bediende de voorhoedespelers regelmatig met splijtende passes, maar die kwam niet tot scoren. Geel Wit maakte het op deze manier zichzelf moeilijk.

Na de hervatting kregen de Amelanders zo niet nog meer kansen op een doelpunt, maar de mogelijkheden waren niet voor hen weggelegd. Tot de 78-ste minuut, toen een overtreding op Ross Baars werd gemaakt. Jordi Metz belastte zich met de vrije schop. De bal kwam uit de kluts voor de voeten van Sander Graafsma en hij scoorde de bevrijdende treffer.

Een doelpunt dat gevolgen kan hebben, want Geel Wit staat nu op een kansrijke positie om de nacompetitie te halen. Daarvoor moet pinkstermaandag van het al gedegradeerde De Sweach worden gewonnen.

Fotobijschrift: Sander Graafsma (met baard) is de bejubelde man nadat hij Geel Wit op 2-1 heeft gezet tegen SC Terschelling

Foto en tekst (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 688

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *