Restaurant ‘t Koaikershuus Ameland in de top 10 beste restaurants van Nederland 

Het bijzondere restaurant op het meest oostelijke deel van Ameland staat al langer in de schijnwerpers, maar wordt nu opgemerkt door heel Nederland. Ze plaatsten zich onlangs op de vierde plaats in de top 100 van platform eet.nu en weten daar al maanden een positie in de top 10 te behouden.

Rik Klunder, chef-kok van restaurant ‘t Koaikershuus, is sinds 2015 samen met zijn partner Martine Wildervank uitbater van dit restaurant. Samen hebben ze het bedrijf in 10 jaar tijd enorm doen opbloeien.
‘Heel veel vaste gasten weten ons inmiddels te vinden’, zegt Martine, die we naar aanleiding van dit nieuws spreken. Haar wijnkennis en netwerk groeit nog ieder jaar met als hoogtepunt de Barolo en Aaldering proeverijen in februari en maart. 

Rik, al bijna 35 jaar werkzaam als kok, krijgt lovende recensies. Platform eet.nu biedt het restaurant hulp door een goed reserveringssysteem in te richten. De gasten die bij het restaurant hebben gegeten kunnen zo recensies schrijven. Deze hebben het restaurant naar de top 4 van Nederland geholpen.
‘We zijn dankbaar en trots dat wij samen met ons kleine team en dankzij ons vakwerk deze mooie blijk van waardering krijgen.’

De natuur maakt de muziek


‘Voor onze gasten is ‘t Koaikershuus echt een beleving. Hier ben je echt even helemaal weg van alles en kun je ontsnappen aan de drukte en de massa. Gasten vinden bij ons goede koffie en lekker eten, midden in de natuur.
Rik bereidt de gerechten op de dag zelf met verse producten en we proberen daarbij zoveel mogelijk producten van eigen bodem te gebruiken. Onze gasten kunnen kiezen uit gerechten van de menukaart, maar ook van een verrassingsmenu.
Wij willen ook dat onze gasten de prachtige natuur op het eiland echt kunnen ervaren. Daarom kiezen wij er bijvoorbeeld bewust voor om op ons terras geen muziek te draaien zodat je de muziek hoort die de natuur maakt. Ook zijn twee van onze drie ruime terrassen rookvrij, zodat je met al je zintuigen van je omgeving en je eten kunt genieten. Want dat is voor ons het allerbelangrijkste: dat mensen lekker en goed eten en tevreden zijn.
Het is dat totaalplaatje waar de mensen voor terug blijven komen, want we hebben iedere dag wel vaste gasten. Onze gasten en de gerechten die zij gaan eten, willen wij  onze volledige aandacht geven. Daarom kiezen wij er heel bewust voor om het klein te houden en maximaal dertig gasten te ontvangen.’

Vakkennis overdragen

‘Volgend jaar vieren wij ons tienjarig jubileum. We zijn ongelooflijk gegroeid sinds onze begintijd. We zijn heel dankbaar dat onze gasten ons zo goed weten te vinden en dat zij ook steeds weer terugkeren. Het nadeel daarvan is wel dat we met regelmaat mensen moeten teleurstellen die graag bij ons willen eten. Het is een zeldzaamheid dat mensen langs fietsen en spontaan bij ons kunnen dineren, omdat we dan simpelweg geen ruimte meer hebben. De reserveringen staan nu al voor komend jaar geboekt. Daarom zeg ik tegenwoordig wel eens gekscherend, reserveer Wagenborg en ‘t Koaikershuus. Want ik vind het vreselijk als ik mensen moet teleurstellen.
Wat nog wel op ons wensenlijstje staat is een goede leerling in de keuken. Rik is leermeester en zou graag zijn vakkennis willen overdragen. Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit veertig plussers, waardoor leerlingen misschien niet zo snel met ons restaurant in aanraking komen. Maar voor wie de kneepjes van het vak wil leren, en ons wil helpen om ervoor te zorgen dat we de hitlijsten blijven bestormen, is dit een uitgelezen kans.’

’t Koaikershuus
Kooiplaats 6
9164 KN Buren, Ameland

(+31)6 52 34 32 00
info@koaikershuus.nl

www.koaikershuus.nl

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 766

3 reacties

  1. Van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.
    Volgende keer als we weer op ameland zijn komen we graag een keer langs.
    Gr. van Peter en Jose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *