Reserveren veerboot hoeft niet meer

Geplaatst op: 02 juli 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

NES - Reserverren voor een personenplaatsje op de veerboot is vanaf vandaag niet meer nodig. Dat laat Wagenborg Passagiersdiensten weten naar aanleiding van de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. 

Met ingang van woensdag 1 juli is de capaciteitsbeperking in het OV vervallen. Alle plaatsen aan boord zijn weer beschikbaar om ervoor te zorgen dat er meer mensen met de veerboot naar Ameland en Schiermonnikoog kunnen. Naast het laten vervallen van deze capaciteitsbeperking door het kabinet, hebben de Veiligheidsregio’s de reserveringsplicht voor het OV opgeheven. De noodzaak om van tevoren een plek aan boord van de veerboot te reserveren, is daarmee komen te vervallen.

Kaartje online bestellen
Concreet betekent dit dat iedereen die zonder auto naar Ameland of Schiermonnikoog wil, weer op de bonnefooi kan reizen. Er hoeft niet meer gereserveerd te worden voor passagiers, fietsen en motoren. Er kan weer vrij worden gereisd, maar er moet wel een veerdienstticket van tevoren online besteld worden. Het ticket is geldig op alle dagen binnen de periode van het jaar die de reiziger zelf kiest. De toegangspoortjes op de eilanden worden verwijderd.

Mondkapje en in de auto blijven zitten
Ger van Langen, directeur WPD: “We zijn hier blij met dit besluit, hoewel we ons met elkaar wel aan de andere maatregelen moeten blijven houden om het virus buiten de deur te houden. Zo geldt er voor alle reizigers vanaf 13 jaar nog steeds dat zij een mondkapje moeten dragen in en om de terminals en aan boord van onze schepen. De afscheidingsfolies in de salons blijven zitten en WPD blijft reizigers met auto verzoeken om tijdens de overtocht in de auto te blijven zitten.”

Advies: reis buiten spitstijden en kom op tijd
Om de druk op de terminals en grote hoeveelheden wachtenden bij de terminals te voorkomen, roept Wagenborg haar reizigers op om vooral rekening te houden met de bekende drukke tijden en dagen. Plan waar mogelijk de reis buiten deze spitsdagen en -tijden. En zorg dat je op tijd aanwezig bent, tenminste een half uur voor vertrek van de veerboot. Zo vergroot je de kans dat je meekunt op de gewenste afvaart.

Klantenservice
Aan de mensen die gereserveerd hebben voor zichzelf, de fiets of de motor laat WPD weten dat zij gewoon meekunnen op de gereserveerde afvaart. Mocht men meewillen op een andere afvaart dan gereserveerd, dan kan er contact met de Klantenservice worden opgenomen. In alle gevallen geldt: zorg dat je op tijd bent.

Dossier Corona

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?