Reizen Waes was niet op Ameland

HILVERSUM – De Waddeneilanden kwamen vorige week weer eens mooi voor den dag met een uitzending van Reizen Waes. Tom Waes reisde door Nederland en maakte daar een televisieserie over: Reizen Waes. In de aflevering over het Waddengebied zien we Waes parachutespringen en schapenkaas met stront eten op Texel, meetrainen met het leger op Vlieland en sliksleeën op Schiermonnikoog. Acteur Frank Lammers geeft hem een rondleiding op Terschelling. In dit rijtje ontbreekt Ameland. Waes bezoekt niet de hele TVTAS, hij slaat A over. Hoe is dat nu mogelijk, vroeg Herman Slager aan eindredacteur Sara de Gols. Slager weet zijn weg in het Hilversumse medialand te vinden. Hij is gepensioneerd omroepmedewerker bij de TROS, NOS en AVRO. Ook in het Belgische medialand weet hij de juiste redactie te benaderen met zijn vraag.

Slager komt al sinds jaar en dag op Ameland en is fan van Tom Waes. Hij was zeer benieuwd waarom tijdens de Wadden-uitzending Ameland, dat hij het interessantste eiland van het rijtje vindt, is overgeslagen. 

Eindredacteur De Gols stuurde het antwoord: "We begrijpen je vraag en het antwoord is wat teleurstellend, vrees ik. We hadden niet de tijd om alle eilanden af te gaan en hebben dan hartverscheurende keuzes moeten maken. Vandaar dat Ameland er niet bij zat. Dus het is zeker niet zo dat we Ameland niet leuk of interessant vinden, er was een praktische realiteit waardoor we niet alle eilanden konden doen. We dachten ook gewoon even te eilandhoppen maar begrijpen nu waarom niemand dat doet. Het is nogal een onderneming om zomaar even alle eilanden af te varen, zonder eigen boot."

ook zonder Ameland blijft het een mooie uitzending, die via deze link terug is te zien

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *