RSS
Zoeken

Reis Amelander toeristische ondernemers

Geplaatst op: 06 september 2019 - Categorie: Ameland & Eilanden

Spiekeroog

NES - Jaarlijks organiseert de VVV in samenwerking met gemeente Ameland een studiereis voor Amelander toeristische ondernemers en organisaties, om een kijkje in de keuken te nemen bij vergelijkbare en inspirerende toeristische gebieden. Dit jaar gaat de reis van 8 tot 10 oktober naar het Duitse Waddengebied, met een bezoek aan Greetsiel, Norddeich, het eiland Spiekeroog en Carolinensiel.

Voor de studiereis van 8 tot10 oktober is een interessant programma samengesteld met als doel te leren van collega’s. Daarnaast is het samen met een groep reizen en verblijven een belangrijk onderdeel van de studiereis. Je gaat in een andere setting met elkaar om, ondernemers en gemeente leren elkaar beter kennen en er kunnen allerlei onderwerpen out of the box worden besproken.

Het organisatiecomité bestaat uit Cinto Prosperi, Sjon de Haan en Anneke de Witte.

Hieronder infomeren zij u over het programma. 

8 oktober - Greetsiel en Norddeich
"
We vertrekken om ongeveer 07.00 uur met de speciaal gereserveerde bus uit Holwerd. Vervolgens rijden we naar Greetsiel en brengen o.a. een bezoek aan natuurgebied Leyhörn (hier bevindt zich een ‘spoelmeer’, denk aan Holwerd aan Zee), Biolandhof Agena (streekproducten) en rederij Frisia.

We bezoeken en lunchen bij één van de hotels van de heer Stefan Fröhlich in Norddeich. Marc Klinke (marketing directeur Duitse Waddeneilanden) vertelt ’s middags over de ontwikkelingen van het toerisme op de Duitse Waddeneilanden.

Diner en overnachting: Neuharlingersiel

9 oktober - Spiekeroog
Om 09.45 uur stappen we in Neuharlingersiel op de boot (vaart op tij) naar Spiekeroog. Op het eiland worden we ontvangen door Mirko Schwerdtfeger (directeur Kurverwaltung) en krijgen we uitleg over haven, infrastructuur en transport op Spiekeroog. Daarna brengen we een bezoek aan het gemeentehuis, ontmoeten we ondernemers tijdens de lunch en krijgen we uitleg over de natuur en cultuur op het eiland. Uiteraard ook: sightseeing Spiekeroog. Met de laatste boot van 17.45 uur gaan we weer terug naar Neuharlingersiel.

Diner en overnachting: Neuharlingersiel

10 oktober – Carolinensiel
Deze dag beginnen we met een bezoek aan een camping buitendijks, daarna ontvangt Joke Pouliart ons in Gulfhof Friedrichsgroden. Joke verhuurt accommodaties, heeft een winkel bij de haven en biedt daarnaast diverse natuuractiviteiten aan.

Vervolgens krijgen we een presentatie van Marcus Harzum (directeur Kurverwaltung) over o.a. de Nordsee servicecard en klimaatneutrale vakanties. Na de lunch wordt nog een korte wandeling door Carolinensiel gemaakt en volgt de terugreis naar Ameland."

De kosten bedragen ongeveer € 385,- p.p. (voor ondernemers zijn dit bedrijfskosten). Dit is inclusief reis, verblijf, ontbijt en diner.

U kunt zich aanmelden voor de studiereis door een mail te sturen naar actie@vvvameland.nl of bel 06-50460873

⇒ lees hier meer over Spiekeroog

lees hier meer over de Duitse, Nederlandse en Deense Waddeneilanden

lees hier meer over de Duitse Waddeneilanden

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?