Regionaal eerste ijsdag

WAGENINGEN – Op zaterdag 2 december 2017 bleef de temperatuur in Zeeuws-Vlaanderen en in grote delen van Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel het gehele etmaal net iets onder het vriespunt. Daarmee is een eerste regionale ijsdag in dit winterseizoen een feit. Omdat de temperatuur in De Bilt wel boven het vriespunt kwam, kunnen we niet over een landelijke ijsdag spreken. Met -0,9 graden was het Zeeuwse Westdorpe de koudste plek van Nederland. Op de Waddeneilanden was het overigens met +7 graden een flink stuk zachter. 

MeteoGroup verwacht dat de temperaturen vanaf zondag duidelijk omhoog gaan en dat winterse perikelen zoals deze nacht met lichte sneeuw en ijzel snel tot het verleden behoren. Vanaf vrijdag komt een portie poollucht echter richting ons land en vanaf dan kunnen we ons opnieuw opmaken voor een winters weertype met zo nu en dan sneeuw en nachtelijke vorst. 

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *