Reddingboot Maria Hofker gekapseisd

TERSCHELLING – Vanavond is KNRM reddingboot Maria Hofker van Ameland gekapseisd tijdens een zoekactie naar een vermiste man boven Terschelling. Voor de vermissing werden zowel de redders van Terschellling als die van Ameland gealarmeerd. Tijdens het zoeken is de Maria Hofker om gegaan. Er waren vier redders aan boord, waarvan drie te water raakten. De drie zijn door een SAR-helikopter uit het water gehaald en maken het goed.

De KNRM kwam in actie na een melding om 19:15 uur van vermissing van een zwemmer op de Noordzee. Meerdere reddingboten zijn op zoek naar de man in groene zwemboek en het vliegtuig van de Kustwacht maakt zoekslagen. 

De Maria Hofker is om 20:03 uur te water gelaten op de westpunt van Ameland en overgestoken naar Terschelling. Ter hoogte van ongeveer het drenkelingenhuisje op de Boschplaat moet het zijn misgegaan. Om 20:33 uur lag de Maria Hofker op het strand van Terschelling. Maria Hofker is een rubberboot in de Atlantic klasse.

Het zoeken naar de drenkeling is westelijk van het drenkelingenhuisje, ter hoogte van paal 8 op Terschelling. De Arie Visser van Terschelling en de Anna Margaretha van Ameland zoeken om 22:00 uur nog benoorden Midsland aan Zee. Om ongeveer 22:45 zetten beide reddingboten koers naar de haven van West-Terschelling. De Anna Margaretha is daarna via de Waddenzee doorgevaren en om 23:30 uur onderweg naar de Ballumerbocht. De drenkeling werd niet gevonden.

De hulpdiensten zijn massal ingezet: drie reddingboten, de SAR-heli, het vliegtuig van de Kustwacht en op het strand staan politie en ambulance gereed.

De KNRM van Ameland maakte in 2006 ook een kapseizing mee. Lees er hier over.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *