Recordaantal activiteiten tijdens Open Watersport Weken

De Open Watersport Weken zijn weer van start. Tussen 10 april en 19 mei vinden er verspreid over de provincie meer dan 60 activiteiten en evenementen plaats waarbij veelal kosteloos kennis gemaakt kan worden met allerlei watersporten.  

Een groot deel van de organisatoren van deze evenementen kwam op 10 april samen bij de Groote Wielen in Leeuwarden voor de start van deze unieke weken. Gedeputeerde Friso Douwstra opende op feestelijke wijze deze evenementenperiode door het luiden van de scheepshoorn van salonschip De Nieuwe Liefde. “Het is geweldig om te zien hoe actief en ondernemend onze watersportsector is” aldus gedeputeerde Douwstra. “We zijn vorig jaar gestart met de Open Watersport Weken en dit jaar hebben zich al meer dan twee keer zoveel activiteiten aangemeld.” 

Bouke Kors van Visit Friesland, initiatiefnemer van de Open Watersport Weken, is zeer tevreden met de diversiteit aan evenementen die gepland staan: “Er is echt voor iedereen iets te beleven, van een kennismaking met zeillessen voor de jongste jeugd, tot kijkjes in de keuken bij scheepsbouwers, suptochten en rondvaarten. En voor wie iets extremers aandurft zijn er ook kitelessen en flyboardclinics”.  

Ook de provincie Fryslân en andere organisaties doen mee. In het laatste weekend stellen zij hun haventerrein in Uitwellingerga open. Bezoekers krijgen hier een demonstratie te zien van Recreatieschap Marrekrite, Provinciale Waterstaat, Waterpolitie en Rijkswaterstaat. 

Voor een overzicht van alle activiteiten en locaties kan men terecht op www.friesland.nl of www.friesland.nl/oww.

Foto (C): Lucas Kemper

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 708

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *