Record Ameland Adventurerun

NES – Bijna 3500 lopers hebben zich ingeschreven voor de 8e editie van de Ameland Adventurerun op 17 december 2011; een record aantal.

Wie nu nog kaarten zoekt of onverwacht niet mee kan doen, kan zijn licht opsteken bij Vraag & Aanbod. Speciaal voor zoeken en gezocht op het gebied van Adventure Run kaarten is de rubriek Sport & Evenement opengegooid voor de kaartenruil.

In het centrum van Nes start 11.30 uur de 1 en 2 km Kidsrun, de 5 km prestatieloop, de Unive 10 km prestatieloop en de 21,1 km wedstrijd- en prestatieloop.

Voor de wedstrijd over 21,1 km hebben zich diverse toppers gemeld. Bij de heren verwachten we een hele spannende strijd tussen de nummer 1 op de 10 km van afgelopen jaar, Erik Negerman, parcoursrecordhouder Remon van Lunzen (1.11.560 en de “Witte Keniaan” Luc Krotwaar. De laatste heeft ook een aantal sterke pupillen van zijn loopgroep uit Eindhoven meegenomen. Oscar de Kuijer, Harm Sengers, Timothy Karanu en Megersha Gadisha zullen garant staan voor een mooie wedstrijd en snelle tijden. Hoofdsponsor Salomon heeft ervoor gezorgd dat ook de snelle Limburger Patrick Franken aan de start zal staan. Verder zijn Berenloop winnaar Jan Venhuizen en Leeuwarder Franke Smidstra natuurlijk van de partij.

Bij de Dames staat Mariska Kramer-Postma, tevens houdster van het parcoursrecord (1.19.16), op de deelnemerslijst. Het zal afhangen van hoe zij hersteld zal zijn van de marathon van Philadelphia van 20 november of zij zal starten. Ze heeft in ieder geval het sympathieke gebaar gemaakt dat zij op Ameland aanwezig zal zijn om zich samen met 200 andere vrijwilligers en haar man Sjaco in te zetten voor een goed verloop van de run. Het damesveld zal zeker een interessante wedstrijd op leveren met o.a. Saskia van Vugt, Yvonne Kassenberg, Bertha Bruggenkamp en de talentvolle Immy Auck Kersbergen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *