Record aantal Nieuwjaarsduikers

BALLUM – De vijftiende Amelander Nieuwjaarsduik had een record aantal deelnemers. Wel 407 mensen doken op de eerste dag van het nieuwe jaar om 11.00 uur het water van de Noordzee ter hoogte van badstrand Hollum in. De temperatuur van het water is daar momenteel 7,4 graden. Honderden mensen stonden warm aangekleed aan de zijlijn de duik te aanschouwen. Er waren zoveel mensen naar het strand gekomen dat de auto's tot aan de vuurtoren langs de Oranjeweg stonden.

Sinds 2005 organiseert het organisatiebureau Ameland Actief de Nieuwsjaarsduik op Ameland. 

Vanaf het badstrand bij Hollum neemt jaarlijks een grote groep dapperen een duik in het water van het Amelander Gat tussen Terschelling en Ameland. Het is de vroegste duik van het land, met honderden toeschouwers aan de zijlijn. De duikers zijn te herkennen aan de lekkere warme muts. Dat is op een zwempak na het enige kledingstuk dat mee het water in gaat. Soms gaat er zelfs iemand met alleen maar een muts op het water in. Na afloop is er snert en warme worst.

Na afloop is er snert en warme worst.

⇒ lees hier meer over de Nieuwjaarsduik

het filmpje is een impressie van de Nieuwsjaarduik 2019 

lees hier over zwemmen in de Noordzee en de temperatuur van het zeewater

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *