Qurios naar Amerikanen

HOLLUM – Vakantiepark Qurios aan de Oranjeweg bij Hollum is overgenomen door Roompot. In juli werd het van oorsprong Zeeuwse Roompot overgenomen de Amerikaanse investeerder KKR.

Roompot neemt neemt de vier bestaande parken van Qurios over. Vijf nieuwe Qurios projecten in Nederland, Frankrijk en Portugal staan op de planning. Roompot gaat die parken onder het Qurios-label aanbieden. Het huidige management van Qurios gaat zich op concept- en projectontwikkelingen in de leisure branche concentreren.

Qurios Ameland is een van de vier kustparken. Het park aan de Oranjeweg is gebouwd op het terrein van voormalig caravanpark Ambousen. Waar in 2016 nog caravans stonden kwamen in 2017 huisjes te staan. In 2019 kreeg het park het gedaan dat de gemeenteraad het bestemmingsplan wijzigde, waardoor volledige in plaats van ondergeschikte horeca mogelijk werd.

De aanbieder van vakantieparken werd in 2015 in Amsterdam opgericht. Naast Ameland heeft het bedrijf een park in Bloemendaal aan Zee, Zandvoort en aan het Grevelingenmeer. Momenteel wordt gewerkt aan de opening van twee nieuwe parken in het Noord-Hollandse Callantsoog en het Zuid-Limburgse Gulpen. De ontwikkeling van drie andere parken in Nederland, Frankrijk en Portugal staat op de planning. Overname en verdere groei

De medewerkers van Qurios kunnen bij Roompot aan de slag blijven.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *