RSS
Zoeken

Qurios naar Amerikanen

Geplaatst op: 22 september 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Qurios gezien vanaf de vuurtoren - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM – Vakantiepark Qurios aan de Oranjeweg bij Hollum is overgenomen door Roompot. In juli werd het van oorsprong Zeeuwse Roompot overgenomen de Amerikaanse investeerder KKR.

Roompot neemt neemt de vier bestaande parken van Qurios over. Vijf nieuwe Qurios projecten in Nederland, Frankrijk en Portugal staan op de planning. Roompot gaat die parken onder het Qurios-label aanbieden. Het huidige management van Qurios gaat zich op concept- en projectontwikkelingen in de leisure branche concentreren.

Qurios Ameland is een van de vier kustparken. Het park aan de Oranjeweg is gebouwd op het terrein van voormalig caravanpark Ambousen. Waar in 2016 nog caravans stonden kwamen in 2017 huisjes te staan. In 2019 kreeg het park het gedaan dat de gemeenteraad het bestemmingsplan wijzigde, waardoor volledige in plaats van ondergeschikte horeca mogelijk werd.

De aanbieder van vakantieparken werd in 2015 in Amsterdam opgericht. Naast Ameland heeft het bedrijf een park in Bloemendaal aan Zee, Zandvoort en aan het Grevelingenmeer. Momenteel wordt gewerkt aan de opening van twee nieuwe parken in het Noord-Hollandse Callantsoog en het Zuid-Limburgse Gulpen. De ontwikkeling van drie andere parken in Nederland, Frankrijk en Portugal staat op de planning. Overname en verdere groei

De medewerkers van Qurios kunnen bij Roompot aan de slag blijven.

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?