Provinciaal geld voor FSF

LEEUWARDEN – De Statenfractie Friese Koers wil het bijna gratis Fries Straat Festival in Leeuwarden financieel ondersteunen met 200.000 euro.

Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: “Het Friese Straat Festival weet gemiddeld elk jaar 80.000 bezoekers te trekken en is daardoor één van de topfestivals van de provincie Fryslân geworden en tevens is het een visitekaartje voor onze provincie Fryslân. Het is duidelijk dat dit relatief jong festival in potentie kan uitgroeien zoals het Oeral Festival ook is vergaan.

Het FSF is voor Cultuur Fryslân zeer belangrijk omdat het een breed publiek weet te bereiken met veel theater en muziek. Het programma is interessant voor kinderen, ouders en grootouders.

Het heeft een enorme brede programmering en past precies in dit jaar van de finale Culturele Hoofdstad 2018 om de positie van Leeuwarden te verstevigen en te onderstrepen.

Ook uit economisch oogpunt is het een zeer belangrijk festival geworden voor de lokale ondernemers van de stad Leeuwarden en de wijde omgeving, dus ook voor de provincie Fryslân. In één weekend wordt er bijna 2 miljoen euro extra omgezet gedraaid dankzij het Fries Straat Festival.

Daarnaast komt een gedeelte van de bezoekers voor een herhalingsbezoek naar onze provincie, wat goed is voor de toerisme-sector in Fryslân.

De organisatie van FSF heeft voor het straatfestival 2013 (24 t/m 26 mei) het breedte programma zo efficiënt als mogelijk ingericht om kosten te besparen in deze crisistijd en de inkomsten uit sponsoring, fondsen en bijdrage partners zo goed als mogelijk in te zetten. De provincie moet FSF financieel ondersteunen om dit topfestival mogelijk te maken, aldus fractievoorzitter Jelle Hiemstra.

De Friese Koers heeft inmiddels schriftelik vragen gesteld aan gedeputeerde Janne-Wietske de Vries.

>>> lees hier over het Fries Straat Festival

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *