Project Busverhalen geopend

HOLLUM – Het project Busverhalen is donderdagmorgen 1 juni officieel geopend. Een groepje vertellers en vertegenwoordigers van Arriva, gemeente Ameland en scholen van het eiland scanden voor het allereerst enkele qr-codes die ze aantroffen in het bushokje op de Reeweg in Nes en in de Arriva bus. Die qr-codes openen verhalen van elk ongeveer tweeminuten lang. Al wat je nodig hebt is een smartphone met qr-scanner en oortelefoontjes. Wie zo'n smartphone niet heeft kan kijken op de website Eiland van Verhalen, daar staan ook enkele Busverhalen op. Leerlingen van de Kardinaal de Jongschool maakten ook verhalen. Die zijn te beluisteren op de Website van de Maand www.eilandvanverhalen.nl. Kijk onder Busverhalen. De tweeminuten verhaaltjes in het Nederlands, Duits, Engels, Fries en Amelands.

In november, tijdens de Kunstmaand, vindt wederom een editie van Expeditie Ameland, a storytelling adventure plaats. Het meertalige en internationale vertelfestival ontsproot uit het jaar 2018, het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat was en Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. Deze keer zijn er ook in de bus op het eiland verhalen te beluisteren.

De thema's van het festival worden ontleend aan het eigene van Ameland, vroeger en nu. Er worden internationaal bekende vertellers uitgenodigd om overdag workshops te verzorgen en 's avonds voorstellingen. 'Ameland Vertel!' zorgt voor een verhalentocht door Hollum, waar de Amelander verhalen meertalig te horen zijn.

Dit jaar is het thema 'Leven met de elementen'. Dit is gekoppeld aan het thema duurzaamheid, passend in de ontwikkeling die Ameland aan het doormaken is naar een duurzaam eiland.

Vertellers van Ameland Vertel! en vertellers van het festival Feuerspuren in Bremen zijn bij de Busverhalen betrokken.

  • 1 juni tot en met 30 november 2023 – Busverhalen  
  • 17 november 2023 – Verhalentocht door Hollum
  • 16 november 2023 – Optreden van drie vertellers: Veva Gerard, Heike Vigl en Daniël Morden (Vlaams, Duits en Engels) in Sier aan Zee
  • 18 november 2023 – Verteldiner in Sier aan Zee

    Zie ook www.expeditie-ameland.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *