Programma LF2018

LEEUWARDEN – Op het Gouverneursplein in Leeuwarden is gisteren het startschot gegeven voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Met het Culturele Hoofdstad jaar, wat over zo’n 100 dagen begint, willen de Friezen een denk-renaissance in gang brengen die in Friesland begint en de wereld over moet.

Door middel van cultuur laat Leeuwarden-Fryslân 2018 volgend jaar zien dat lef en eigenzinnigheid onmisbaar is wanneer je internationaal tot grotere dromen, daden en diversiteit wilt komen. Door kunstenaars, wetenschappers, boeren, eigenzinnige Friezen en bezoekers met ideeën bij elkaar te brengen, geeft de Culturele Hoofdstad de nieuwe wereld vorm als een open gemeenschap. Precies daarover gaat het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018. Met moed, verbeelding en creativiteit verbeeldt LF2018 een betere wereld tot 2030 en verder.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Het belooft een ongelofelijk inspirerend cultureel jaar te worden, niet alleen voor Friesland, ook voor heel Nederland én Europa. Culturele instellingen en partijen van buiten de cultuursector hebben samen een ‘iepen mienskip’ gecreëerd. Van jong tot oud, voor kenners en voor nieuwkomers in het culturele leven is er in 2018 een hoop te beleven in Friesland. Komend jaar staat Leeuwarden in de schijnwerpers!”

Ameland en LF2018

Voor Ameland staat het Sense of Place project Het Wad roept op de agenda. Het is van 30 april tot en met 31 december 2018 te bezoeken. Meer informatie over dit project volgt nog.

Ruben Smit laat zijn film ‘Wad, overleven op de grens van water en land’ zien.

Verder staan op Ameland het muziekspektakel De Hort Op en Hidde Dirks Kat 2018 op stapel.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *