Prinses Beatrix slaat munt 70-jarig jubileum KWF Kankerbestrijding

UTRECHT – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden slaat op zaterdagmorgen 31 augustus ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF Kankerbestrijding een speciale munt bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van KWF Kankerbestrijding.

 

Jaarlijks krijgen 116.000 mensen de diagnose kanker. KWF Kankerbestrijding zet zich in voor minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven voor de mensen die kanker hebben of hebben gehad. In 70 jaar tijd zijn de overlevingskansen van kanker gestegen van 25% in 1949 naar 64% nu. De stichting werd in 1949 opgericht door Koningin Wilhelmina.

 

Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum geeft de Koninklijke Nederlandse Munt, in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, de KWF Kankerbestrijding Penning in coincard uit. Deze munt vertelt het verhaal van 70 jaar KWF. Het ontwerp staat symbool voor de groei en vooruitgang van 70 jaar kankerbestrijding. Op de voorzijde van de munt staat het portret van Koningin Wilhelmina en op de keerzijde is het logo van KWF Kankerbestrijding zichtbaar. Op de coincard staan diverse patiënten, collectanten en onderzoekers. Prinses Beatrix verricht de ceremoniële eerste slag van deze munt in bijzijn van mensen die kanker hebben of hebben gehad, onderzoekers en diverse generaties collectanten.

 

De ceremoniële eerste slag van de munt is tevens de aftrap van de 70e KWF-collecteweek.

bekijk hier de Oranje Startpagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *