Première Penny’s Shadow in Amsterdam

AMSTERDAM – Luid applaus klinkt er door de Hollandse Manege in Amsterdam na de premièrevertoning van Penny’s Shadow op zondagmiddag 5 juni. De film van regisseur Steven de Jong werd vorig jaar augustus en september op Ameland opgenomen. Het is een paardenfilm, met vakantieoord Ameland als decor.

Burgemeester Albert de Hoop loopt na afloop van de vertoning trots rond met een glimlach van oor tot oor: de mooie beelden van duinen, stranden en dorpen zijn van zijn eiland! Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard complimenteert zijn Amelander collega royaal: “Gefeliciteerd met deze film. Hier mag je trots op zijn. Wat een reclame, man!” In zijn gemeente is Holco Publications gevestigd, uitgever van stripblad Penny en van stripalbum ‘De verdronken paarden van Ameland’. Paardenblad Penny gaf een deel van de naam aan de film. Het eerste exemplaar van het stripalbum werd tijdens het premièrefeest uitgereikt aan De Hoop.

Diverse Amelanders zijn op de première aanwezig. Zij lopen na de acteurs als genodigden over de rode loper: Steven de Boer die in de film enkele kitesurfstunts uithaalt, Jaap Werkman die op de set de stallen onder zijn hoede had, Ulbe Visser die de strandhouten meubels van hoofdrolspeler Erik verhuist en Leonie Kanger en Annemarie Engels die als figurant meespelen in de film en tijdens de opnameperiode een premièrekaart wonnen. De een na de ander is enthousiast over Penny’s Shadow: een leuk verhaal, spannend, romantisch en met supermooie beelden van het eiland. Leonie ontdekt zelfs  haar vader tussen de acteurs op het grote doek. Hij speelt zichzelf als voerman van twee reddingbootpaarden.

Penny’s Shadow is vanaf 8 juni in de Nederlandse bioscopen te zien. Op 9  juni vindt de Amelandse première plaats in de Boeg van Klein Vaarwater.

Over de film

Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen….

>>> de premiere komt ook in 'Ameland in 2011' Bestel hier alvast een exemplaar (voorintekenprijs 24 euro)

>>> luister hier naar Rick Engelkes

>>> luister hier naar Steven de Jong

>>> luister hier naar Liza Sips

>>> luister hier naar Ruben Arnhem

>>> bekijk hier figurant Betje van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *