PowNed dient klacht in over politieoptreden Ameland

Advocaat Jens van den Brink heeft namens de omroep PowNed een officiële klacht ingediend bij de politie-eenheid Noord-Nederland over het optreden van de politie tijdens het bezoek van de omroep aan Ameland op 5 december. Hoewel de klacht momenteel in handen is van het ‘ANP’, kon de politie op vrijdagmiddag nog niet bevestigen of de klacht officieel was ontvangen.

De gebeurtenissen vonden plaats toen een team van PowNed in december naar het eiland trok om verslag te doen van het lokale feest Sunneklaas. Volgens de klacht werd de ploeg die verslag deed aangevallen en aangereden door een auto.

Van den Brink had eerder aangegeven dat hij namens PowNed bezig was met het voorbereiden van een klacht over het optreden van de politie van Ameland. Volgens zijn verklaring zou de politie weinig actie hebben ondernomen na de incidenten, waardoor de PowNed-ploeg geen aangifte kon doen op het eiland. Uiteindelijk werden meerdere aangiftes gedaan op het vasteland. Hoewel er later verdachten zijn opgepakt, zijn ze momenteel op vrije voeten maar blijven ze verdachten in de zaak.

Bron: RTL 4 nieuws

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 505

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *