Poolkoorts in Museum Sorgdrager

HOLLUM – In Museum Sorgdrager is de tentoonstelling Poolkoorts, Arctic Fever, geopend. Poolkoorts bestaat uit een samenwerking tussen een dichter en een schilder. Peter du Gardijn, de dichter, en B.C. Epker verdiepten zich in het leven van commandeur Kat en maakten er gedichten en aquarellen over, die zijn gebundeld in het boek met dezelfde titel als de tentoonstelling. Poolkoorts is te zien in het kleine huisje van het museum aan de Herenweg in Hollum.

Poolkoorts

Poolkoorts is het tastbare resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen beeldend kunstenaar Epker en schrijver Du Gardijn. Het werk is geïnspireerd op de schipbreuk van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat en zijn manschappen in 1777.

B.C. Epker

B.C. Epker is beeldend kunstenaar. Hij maakte solotentoonstellingen in onder meer het Gemeentemuseum Den Haag, het Fries Museum in Leeuwarden en Galerie Hoch+Partner in Leipzig. Zijn werk is opgenomen in vele museale en particuliere kunstcollecties in binnen- en buitenland. In 2006 publiceerde hij Lucide Domeinen | Lucid Domains.

Peter du Gardijn

Peter du Gardijn is dichter en schrijver. Hij publiceerde een roman, Nachtzwemmen(2006), en twee dichtbundels, Onder de dieren (2007) en Wat huid is (2014). Gedichten en verhalen van hem werden opgenomen in vele tijdschriften en bloemlezingen. Zijn werk wordt uitgegeven door De Bezige Bij.

→ tik Hidde Dirks Kat in bij ZOEKEN om meer over de commandeur te lezen

lees hier over wealvissen en walvisvaart

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *