Plichtmatige overwinning Geel Wit op WEO

BUREN – Geel Wit heeft een moeizame overwinning behaald op WEO. De vijfdeklasser uit Woldendorp en omstreken gaf zich pas in het tweede speldeel gewonnen tegen het twee klassen hoger spelende Geel Wit.

De thuisclub had gedurende de hele wedstrijd een overwicht, maar slaagde er lange tijd niet in het verschil in doelpunten uit te drukken. Voor de rust waren er nauwelijks kansen. Kevin en Pieter Kiewiet mikten over en naast en het schotje van Bente Bonthuis maakte WEO-keeper Rody Bos ook niet aan het schrikken. De beste kans was zelfs voor WEO, het schot ging net naast het doel van Reinier Smit, die twee wedstrijden op één dag afwerkte zonder tegendoelpunten. Hij was net klaar met de oefenwedstrijd van het tweede tegen het derde toen hij te horen kreeg dat hij nog een wedstrijd moest keepen omdat Kevin Metz geblesseerd was geraakt.

In het begin van de tweede helft pakte Geel Wit de zaken beter aan. Uit een voorzet van Jurjen Metz scoorde Christian Molenaar al na twee minuten, maar hij stond buitenspel. De toon was gezet, er volgden schoten van Jan Ytsma en Kevin Kiewiet. Na 57 minuten kwam Geel Wit goedkoop aan de voorsprong. De doelman liet een eenvoudige vangbal los waarna het voor Danny Metz een koud kunstje was om te scoren.

Zes minuten later kon Danny weer juichen. Uit een voorzet van Jurjen Metz schoot Kevin Kiewiet op de lat, de terugspringende bal kwam voor de voeten van Danny Metz en andermaal trof hij doel: 2-0.

Toen Theodoor Molenaar uit een corner van grote afstand met een harde schuiver in de verste hoek de keeper kansloos liet was de wedstrijd gespeeld. Het enige noemenswaardige wapenfeit nadien aan Geel Wit-zijde was de kopbal van Pieter Kiewiet die naast ging. Ook Reinier Smit kreeg nog iets te doen, hij stopte de inzet van Thom Bakker.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Kayan Kiewiet (Djerry Spoelstra, 46), Pieter Kiewiet, Johan Kolk, Theodoor Molenaar; Christian Molenaar, Kevin Kiewiet, Christian Smid (Jan Ytsma, 33); Bente Bonthuis (Siard Bonthuis, 46), Danny Metz, Jurjen Metz.

Door: Koos Molenaar