Plastic Soup Surfer en ‘Message in a bottle’

SCHEVENINGEN – Tijdens de start van de Vuurschepenrace op 3 mei 2016 vindt de kick off plaats van de 'Message on a bottle' campagne van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. Nadat Rabin Baldewsingh, de wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport in Den Haag het startsein heeft gegeven voor de 110 mijl tellende Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich vliegen Plastic Soup Surfer Merijn Tinga en boardshaper Bram Hoogendijk over de startlijn met hun kites.

De Stichting North Sea Regatta stelt de Plastic Soup Surfer in de gelegenheid om de start van Vuurschepenrace te gebruiken als generale repetitie voor de recordpoging naar Engeland op een draagvleugel-kitesurfboard. Het doel van de recordpoging is iedereen oproepen om eigen herbruikbare waterflessen te gebruiken in plaats van het halve liter water flesje.

Recordpoging 

Deze zomer vaart de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga van Scheveningen naar Engeland op een draagvleugel-kitesurfboard, dit is tevens een poging tot de snelste windgedreven noordzee-oversteek ooit. Het record staat nu op 5 uur en 36 minuten. Hij doet dit samen met boardshaper Bram Hoogendijk (Woody Cookie). 

Plastic Soup Surfer

Vanzelfsprekend is het de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga te doen om de bewustwording te vergroten rond het plastic afval probleem in onze Noordzee. Na het verbod op de gratis plastic tas dit jaar is nu de beurt aan de halve liter PET fles – en het waterflesje in het bijzonder. Een onzinnig en vervuilend product in een land waar kraanwater zuiverder is dan bron-water. De Plastic Soup Surfer roept iedereen op om eigen herbruikbare waterflessen te gebruiken in plaats van het halve liter water flesje. Om de boodschap te versterken krijgt het board waarop de kitesurfers de oversteek doen de vorm van een halve liter PET fles. Daarnaast zijn er honderden doppen van het Noordzeestrand in verwerkt.

Stichting North Sea Regatta steunt recordpoging

Het streven van de organisatie van de North Sea Regatta is om op alle fronten een duurzaam evenement neer te zetten richting de toekomst. In dat kader ondersteunt de Stichting North Sea Regatta de campagne 'Message on a bottle' en de recordpoging van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. 

⇒ tik Plastic Soup Surfer in bij ZOEKEN om meer over Merijn Tinga te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *