Plastic Festival op Ameland

NES – Zaterdag 12 augustus staat het buitenterrein van het Natuurcentrum Ameland te Nes in het teken van kunst en plastic tijdens het Plastic Festival. Het Natuurcentrum Ameland en Stichting Seablue, verantwoordelijk voor de organisatie, geven een podium aan kunstenaars: wat maak en doe jij met plastic ‘afval’?

De kunstenaars van Stichting Seablue, Joris Collier en Gerdie de Jong, zijn sinds 2018 actief op Ameland met hun kunstprojecten over de plastic soup en hebben een mooie samenwerking met het Natuurcentrum Ameland. De kunstenaars werken conceptueel en maken grote installaties.

Verschillende kunstenaars die ook actief zijn als milieukunstenaar zijn uitgenodigd om aan bezoekers te laten zien wat zij maken van plastic. Kunstobjecten, sieraden maar ook 3d collages.

Voor kinderen zijn er workshops, een theatervoorstelling en een levensgroot bordspel over het gevaarlijke leven van een zeeschildpad.

Tevens zijn de Jutfabriek uit Terschelling, Recyclaars van Ameland en uit Groningen het kunstenaarsduo Mintymaximus met hun installatie Zee Filter aanwezig.

De muzikanten Onno Loonstra, Henderikus Lalkens en Ronnie Koop, zorgen met hun band Hello Again voor de muzikale bijdrage.

  • Plastic Festival
  • 12 augustus
  • 11.00 tot 17.00
  • Natuurcentrum Ameland
  • Strandweg 38 Nes
Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 800

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *