Petitie voor staand want visserij

Geplaatst op: 21 januari 2010 - Categorie: Alles & Algemeen

Netje zetten op het Noordzeestrand Foto Pietje RuyghPetitie
HOLLUM –  Liefhebbers van traditioneel vissen met staand want gaan over tot acties. Op Petities.nl is een petitie te ondertekenen. Het verzoekschrift wil minister Verburg op andere gedachten brengen. Zij wil vanaf januari 2011 het vissen met staand want verbieden. Het verbod geldt ook voor de visliefhebbers op het eiland.
 
Op Ameland is Harmen Wijnberg druk doende met acties. Wijnberg vist zelf graag met staande netjes. Begin januari schreef hij alle 58 kustgemeenten en de 5 kustprovincies een met het verzoek om aandacht te besteden aan het behoud van de staandwantvisserij voor onze kust. Zijn actie wordt politiek gesteund door Algemeen belang Ameland. Ook de vaste kamercommissie van LNV heeft een kopie gekregen. “Van ongeveer 15 gemeenten heb ik inmiddels een ontvangstbevestiging gekregen, waaronder een reactie vanuit de Staten-Generaal. Hoe een en ander allemaal uit gaat pakken moeten we natuurlijk nog afwachten, maar dat dit verbod ongedaan moet worden gemaakt lijkt me duidelijk,” laat Wijnberg weten.
 
“Uit Den Haag en Scheveningen heb ik ook nog wat contacten aan deze actie overgehouden en zij zijn al met radicalere acties bezig, maar die staan nog even in de ijskast, totdat duidelijk blijkt dat Verburg "niet om liek wil".
  

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?