Het Persbureau van Ameland

Voor al het nieuws van uw lievelingseiland

U woont op het eiland, hebt er een tweede huis of komt er graag voor een weekend of lange vakantie. Natuurlijk wilt u dan op de hoogte blijven van de actualiteit van Ameland. Persbureau Ameland verzorgt het voor u. Hieronder leest u de 5 W’s van het persbureau, ter kennismaking.

Wie
Persbureau Ameland werd in 2004 op het Waddeneiland gevestigd, door Jeanet de Jong, die al vanaf 1987 als correspondent Ameland actief was. Het persbureau voorziet sindsdien de lokale en regionale media van Ameland nieuws, exploiteert De online Krant van Ameland, Ameland Pers uitgeverij en Ameland Extra. Persbureau Ameland werkt samen met freelance tekstschrijvers, fotografen, ontwerpers en drukkerijen.

Wat
Persbureau Ameland ondersteunt bedrijven en organisaties bij de samenstelling van persberichten, nieuwsbrieven, websiteteksten, brochures, boeken, kranten en videopresentaties. Persbureau Ameland is tevens agent van MarneVeenstra Drukkerij.

Waar
Persbureau Ameland is vooral actief op Ameland en heeft oog voor het nieuws in het hele waddengebied. Amelander onderwerpen die buiten de regio spelen worden meegenomen en eiland overstijgende onderwerpen worden gevolgd en waar van toepassing aangehaald.

Wanneer
Persbureau Ameland is dagelijks bereikbaar op Westerlaan 8 in Hollum of via telefoon, twitter, zoom en e-mail.

Waarom
Persbureau Ameland zit bovenop haar onderwerpen; betrokken en met gepaste afstand.

⇒ Lees hier De Kracht van het lokale van Peter Boomsma

⇒ Over Jeanet de Jong en de journalistiek op het eiland

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met Persbureau Ameland.