Periodetitel en nacompetitie voor Geel Wit na winst op De Sweach

BEETSTERZWAAG – Geel Wit heeft zondag met 2-6 gewonnen van De Sweach, het veroverde daarmee de periodetitel en plaatste zich voor de nacompetitie.

Het al gedegradeerde De Sweach kon tegen Geel Wit geen potten breken, al kreeg het wel een paar kansjes. De Beetsterzwagers scoorden bijna, maar via doelman Reinier Smit en de paal ging de bal er niet in. Aan de andere kant had Tim Barf de openingstreffer op de schoen, maar miste.

Zo duurde het tot de 37-ste minuut voor de score werd geopend met een afstandsknal van Sander Graafsma. In een natte eerste helft had De Sweach veel overtredingen nodig. Een speler werd daarvoor bestraft en nadat hij achtereenvolgens de gele en de rode kaart uit de handen van scheidsrechter Strampel sloeg hoefde hij de tweede helft niet meer aan te treden.

Tegen tien man ging het vervolgens soepel voor Geel Wit. Tim Barf en Ross Baars tilde de voorsprong al gauw naar 0-3 en in de zeventigste minuut zorgde Pieter Kiewiet voor de 0-4, alvorens De Sweach een slordigheid afstrafte: 1-4.

 Geel Wit pikte de draad weer op en liep door treffers van Tim Barf en Christian Smid uit naar 1-6. Daarna werd nog een speler van De Sweach van het veld verwezen wegens het onderuit halen van een doorgebroken speler, maar met negen man kwam de thuisclub toch nog tot scoren: eindstand 2-6.

Voor de nacompetitie maakt dat niet uit. Geel Wit is als derde geëindigd in de vierde klasse B en speelt op zondag 2 juni een uitwedstrijd tegen, naar alle waarschijnlijkheid, Ruinerwold.

Verslag (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 774

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *