Passion Ameland uitverkocht

NES – De drie voorstellingen van Passion Ameland, die op Goede Vrijdag 19 april in de Sint Clemenskerk op het programma staan, zijn volledig uitverkocht.

Passion Ameland 2019 is de tweede editie van een geslaagd Passion-project, dat in 2017 begon. Met eilander zangers en muzikanten wordt over het lijdensverhaal gezongen.

De Passion Ameland komt met een nieuwe cast, mensen uit de eigen gemeenschap en het liefst met vertegenwoordigers uit alle dorpen van het eiland. Er is plek voor ervaren artiesten en voor nieuwe talenten. Pascal Oud, Marc Ketelaars, Daan Wijnberg en Eduard Visser zegden hun medewerking toe, net als Francoise Baudoin en Richard de Jong.

Het lijdensverhaal van Jezus zal hetzelfde zijn als twee jaar geleden, maar de liedjes zijn nagenoeg allemaal nieuw. De muzikale begeleiding is dit jaar weer in handen van Timmy The Moocher met hier en daar een paar extra handen. De kerk wordt zo donker mogelijk gemaakt en van mooie belichting voorzien. Kinderen van groep 8 die het vormsel doen dragen het kruis naar binnen.

De verteller betrekt de actualiteit bij het lijdensverhaal uit de Bijbel. Marc Ketelaars zal het ook over de brand van de Norte-Dame de Paris hebben. De Sint Clemenskerk in Nes is dé plek om het drama aan te stippen.

De kaartjes worden gratis uitgedeeld, net als de eerste keer, en bij de uitgang is een collecte waar bezoekers wat kunnen doneren. De opbrengst is om de onkosten te dekken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *