Paasmaandag verlies van Geel Wit

BUREN – Geel Wit heeft paasmaandag met 0-4 verloren van Akkrum. Een overwinning van de bezoekers waarop niets af te dingen viel. Geel Wit heeft in negentig minuten geen enkele uitgespeelde kans weten te creëren. Toch kwam de thuisclub de eerste helft schadevrij door, omdat ook Akkrum nauwelijks gevaar kon stichten. Na een kwartier stopte Pieter Smit een vrije schop van Johannes de Vries en na 37 minuten keerde hij een schot van Jeroen Bosma. In de rebound schoot Aloys Bosma over.

Vrij gauw na de rust besliste Akkrum de strijd binnen tien minuten. In de 52-ste minuut stelde Aloys Bosma Emile Vis in staat de 0-1 te laten aantekenen. Zeven minuten later strafte Aloys Bosma gestuntel in de Geel-Witdefensie af en weer twee minuten later wist hij wel raad met een lange bal van Marco Biegel, waarop de eilander verdedigers apathisch reageerden: 0-3.

Pieter Smit voorkwam erger door een inzet van Emile Vis buiten de palen te werken. Een schot van Aloys Bosma ging over en een kopbal van Jeroen Bosma werd door Pieter Smit gestopt. Drie minuten voor het einde leek Dennis Geertsma de 0-4 te scoren, maar hij deed dat in buitenspelpositie. In blessuretijd kwam deze stand alsnog op het scorebord door een fantastisch doelpunt van matchwinnen Aloys Bosma.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet (Julian de Jong, 46’), Theodoor Molenaar; Christian Molenaar, Kayan Kiewiet, Jan Ytsma (Jurjen Metz, 56’); Djerry Spoelstra, Siard Bonthuis, Christian Smid.

Door: Koos Molenaar

Er komt geen Amelander bekerfinale bij Jongens Onder 16. Amelandia verloor met 4-2 van AVC en Geel Wit ging in de andere halve finale met 2-3 ten onder tegen Onstwedder Boys.