Paardenpoep aanpakken

BALLUM – De paardenpoep blijft de gemeente Ameland bezighouden. Eilanders en gasten storen zich niet alleen aan de drollen van honden maar ook aan de keutels van paarden.
“De gemeente moet handelend optreden,” zegt raadslid Tineke Hemmina. De mest op straat wordt door velen als onhygiënisch beschouwd. Buiten het dorp gedijt de natuur niet altijd goed onder de uitwerpselen van de viervoeter. Paarden worden regelmatig ontwormd met een middel dat schadelijk is voor de fauna. Dit probleem kan worden opgelost door met biologische middelen te ontwormen, maar dat kan niet verplicht worden gesteld. Hemminga vreest bovendien dat Ameland de Blauwe Vlag voor schoon zwemwater wel eens zou kunnen verliezen als de paardenpoep op het strand niet systematisch wordt opgeruimd. Vooral op het Ballumer strand liggen veel paardenhopen.
Een poepzak kan uitkomst bieden. De paardenpoepzak of mest-opvangzak is een kunststof zak die de mest opvangt tijdens het mennen of rijden.
De maneges en paardenbezitters op Ameland zijn gewaarschuwd. De eigenaar van het paard is verantwoordelijk voor de uitwerpselen van het dier. Wanneer de eigenaren de mest niet opruimen hangt hen een poepzak boven het hoofd.

>>>De poepzak is sinds augustus 2007 in gebruik door Herman de Jonge. Bekijk hier zijn verhaal.

>>>Bekijk hier de poepschrik van Antje & Betje

>>>lees hier meer over de raadscommissievergadering van 10 augustus 2009

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *