Paardenfiguranten voor de film

BALLUM – Vijf paarden die figureren in de film Penny’s Shadow zijn vrijdag aangekomen op het eiland. Ze mogen tijdens de filmopnames in de stallen staan die bij de Stayokay speciaal voor de film zijn gebouwd. Hollumer Jaap Werkman is de stalmeester. Hij zal niet figureren in de film. Werkman verzorgt achter de schermen de paarden.

De hoofdrolpaarden komen ook dit weekend naar Ameland.

Lammert Haanstra, de specialist op het gebied van longeren, bekijkt alle paardenfiguranten op hun karakter en mogelijkheden. Hij longeert ze stuk voor stuk in de bak bij De Lange Dunen. De paarden lopen rondjes en Haanstra kijkt of het een eerlijk paard is, of hij mak is en of er mee te werken is. De paarden bivakkeren in de weekenden in de stallen van De Lange Dunen, als ze even geen filmster spelen.

Lammert Hanstra is speciaal aangetrokken door Klaas en Steven de Jong, de makers van de film, om adviezen te geven en om te waken over het welzijn van de dieren. Ook gaf hij de hoofdrolspelers paardrijlessen.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *