Over Achter de schermen bij Expeditie Robinson

HOLLUM – Expeditie Robinson is een kijkcijferkanon, maar hoe wordt zo'n serie aflevering eigenlijk gemaakt? Wie bedenkt die ingewikkelde proeven en hoe worden die gebouwd? Hoeveel mensen zijn er betrokken bij het filmen, redigeren en monteren van het programma?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels bijna 1400 artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Expeditie Robinson is een realityprogramma op televisie dat al vele jaren heel veel kijkers trekt. Er is een grote schare trouwe fans en de serie is een kijkcijferkanon met wekelijks honderdduizenden kijkers en niet zelden meer dan een miljoen. Het principe van Expeditie Robinson is dat er een groep mensen zonder comfort en voorzieningen en met heel weinig eten en gereedschap overleeft op een verder onbewoond eiland. Er wordt aanvankelijk gestreden in teams en in de laatste rondes wordt het spel individueel gespeeld. De winnaar krijgt de titel Robinson van dat jaar. Om het overleven te filmen en er mooie afleveringen van te maken komt er wel het een en ander bij kijken. Achter de schermen zijn een paar honderd man actief, die zich op het eiland waar de deelnemers zitten niet laten zien. The making of Expeditie Robinson is een verhaal apart."

⇒ lees hier over Expeditie Robinson – achter de schermen

⇒ lees hier het artikel over Paal 15

⇒ lees hier het artikel over Boerkaverbod

⇒ lees hier het artikel over Walvissen groot en vet

⇒ lees hier het artikel over Drie is te veel

⇒ lees hier het artikel over Zonkracht

⇒ lees hier het artikel over Vertellen

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *