Orka Morgan niet terug in zee

HARDERWIJK – Orka Morgan keert niet terug naar de natuur. Dit is de conclusie van het rapport dat is opgesteld door internationale wetenschappers in opdracht van het Dolfinarium.

Het Dolfinarium neemt de conclusies over en gaat onderzoeken wat het beste is voor Morgan. Op initiatief van het Dolfinarium is de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek verricht om op basis van foto-identificatie, DNA analyse en geluidsidentificatie de geboortegroep van Morgan te vinden. Deze informatie is als uitgangspunt naar een groep van 7 (inter)nationale wetenschappers gezonden. De centrale vraag die gesteld is luidt als volgt: ‘Is een terugkeer naar de natuur een goede en reële optie voor Morgan?’.

Helaas is de geboortegroep van Morgan niet gevonden. Integratie in haar geboortegroep is essentieel voor een succesvolle terugkeer. Wat wel bekend is, is dat Morgan naar alle waarschijnlijkheid uit de Noorse zee afkomstig is. Gezien de omvang van het gebied en de lokale omstandigheden achten de wetenschappers een succesvolle terugkeer onmogelijk.

Het Dolfinarium heeft het rapport van de wetenschappers gepubliceerd op haar website waar het voor iedereen is te lezen.In de nacht van 23 op 24 juni 2010 kwam de jonge orka Morgan aan in het Dolfinarium. Eerder die avond was het zeer verzwakte vrouwtje vlakbij Ameland uit de Waddenzee gered.

Bron: Dolfinarium Harderwijk

>>> tik voor meer nieuws over Morgan ORKA in bij ZOEKEN, rechtboven in deze pagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *