Orgelconcert Herenwegkerk Hollum

HOLLUM – Op zaterdag 28 april geeft Bernard Winsemius een concert op het orgel van de kerk aan de Herenweg in Hollum. Het orgelconcert begint om 20.00 uur.

Bernard Winsemius (1945) studeerde orgel bij Anthon van der Horst en Albert de Klerk aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij tevens koor- en orkestdirectie studeerde. Daarnaast studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Zijn studies werden bekroond met de Prix d'Excellence voor orgel (1970) en beiaard (1971).

De Vereniging Vrienden van het Concertgebouworkest verleende hem in 1971 de Zilveren Vriendenkrans.

Winsemius is als docent verbonden aan de Rotterdamse Hogeschool voor Muziek en Dans (orgel) en aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten (orgel en beiaard). Als gastdocent geeft hij geregeld cursussen met name op het gebied van renaissance- en barokmuziek. Hij is stadsbeiaardier van Haarlem en Amsterdam en organist van de monumentale historische orgels in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Hij maakte vele opnamen voor radio, televisie en cd-producties.

Extra bekendheid kreeg de musicus nadat hij het orgel bespeelde in de Nieuwe kerk in Amsterdam bij het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima.

De Amsterdammer is vaste gast op Ameland. Samen met zijn vrouw Ruth komt hij regelmatig naar hun vakantiewoning in de Oosterlaan in Hollum.

De organist wordt muzikaal vergezeld door Mieke Keizer, zijn achternicht. Zij begeleidt hem die avond op dwarsfluit.

De toegang is gratis; er is een collecte bij de uitgang.

“Iedereen is van harte welkom!” nodigt de muziekcommissie van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland uit. De commissie bestaat uit Giel van Leerzem, Carla de Vries, Jaap de Boer, Baukje van der Meer en Barbara Hofker.

>>> lees hier over het meer dan honderd jaar oude orgel in de Herenwegkerk

>>> deze activiteit staat ook in de Agenda: het agenda-onderwerp linkt naar dit artikel

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *