“Opgewekt samen vieren in Nes”

NES – Willem Staat schreef vandaag een sfeerartikel over de oecumenische dienst in De Toel, die vanmorgen werd gehouden. Staat schrijft graag en vandaag gaat het over “Opgewekt samen vieren in Nes”.

“Beelden van de oecumenische dienst van alle kerken op Ameland, vanmorgen gehouden in het RK verenigingsgebouw De Toel in Nes. Dat is naast de Sint Clemenskerk, die drie jaar geleden afbrandde.

Koster Theo Kiewiet was bang dat er niet genoeg plaats zou zijn, maar de 220 stoelen waren net voldoende om iedereen een plaatsje te geven. Het werd een afwisselende dienst in opgewekte sfeer.

Afke Boezewinkel*, sinds kort dominee van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland, hield een bevlogen preek over het thema: Het woord is aan jou.

Je kunt haar om een boodschap sturen! Medewerking verleenden verder Ans Mosterman, pastoraal werkster van de katholieke gemeenschap en Hartmund Ebmeier** (emeritus) namens Hervormd Ameland. Het koor van de Sint Clementsparochie zong onder leiding van organist en dirigent Sip Boelens.

Iedereen kreeg een zakje zout mee. Geheel passend bij de evangelielezing uit Matteus 5 (“jullie zijn het zout van de aarde“ en “jullie zijn het licht van de wereld”). Het financiële zout (collecte) was bestemd voor weeskinderen op Haïti. En zo werd het zonnige, maar ook koude Ameland gekoppeld aan het armste eiland van het westelijk halfrond.

Intussen is een begin gemaakt met het herstel van de Clemenskerk. In maart gaat het dak erop en kort daarna de dakruiter en de klok. Dan volgt er nog veel werk binnen.

*Zij volgde oktober 2015 ds Rob Workel op die januari vorig jaar is vertrokken naar de gemeenten Holwerd-Blija-Ternaard en Hallum-Stiens.

**Ebmeier heeft het druk nu Hervormd Ameland vacant is. Ds Janos Schelvis vertrok september vorig jaar naar Appelscha."

⇒ lees hier meer over de Sint Clemenskerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *