Open Monumentdag Ameland 2022

NES – Op 10 en 11 september 2022 is het Open Monumentendag en op Ameland is dan de Vermaning (Doopsgezinde Kerk) in Nes opengesteld. De Vermaning is de oudste doopsgezinde kerk van Ameland. Het bevat bijzondere authentieke elementen. Wanneer het kerkje is gebouwd is niet bekend, mogelijk is het van oorsprong een boerderij.

De kerk is beide dagen opengesteld van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Het adres is: Vermaningspad 1, 9163 JD Nes

Ook kunt u deelnemen aan een Rondleiding door het Beschermd Dorpsgezicht van Nes:

Tijdstip: 10 september 10.15 uur (aanwezig graag 10.05 uur).

Plaats van vertrek: Sint Clemenskerk, Kardinaal de Jongweg 33, 9163 HZ Nes.

Opgeven is van tevoren niet nodig.

De rondleiding doet ook De Vermaning aan en er bestaat de mogelijkheid om de sporen van de Walvisvaart aan het Vermaningspad te bezichtigen.

Toegang in de Vermaning en deelname aan de rondleiding is gratis.

Open Monumentendag Ameland wordt georganiseerd door een klein comité in samenwerking met Stichting De Ouwe Pôlle en de Vermaning: Tina Brouwer, Meinte Bonthuis, Annie Westbroek, Afke Schols-Hak en Jacob Roep.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *