Open dag van de bouw bij Ambla

Op dinsdag 23 april organiseerde Gemeente Ameland in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma en KwadrantGroep een open dag bij Ambla, het nieuwe woon-zorggebouw. De open dag trok honderden geïnteresseerden, waaronder maar liefst zo’n 75 kinderen van de basisscholen van het eiland.

De kinderen kregen een speciale rondleiding en mochten een huisje timmeren. “We lopen iedere week langs het gebouw, super leuk om nu eens binnen te kijken. Alles ziet er nu al mooi en modern uit.” aldus een leerling van de Koningin Wilhelminaschool uit Hollum.

Hoewel Ambla nog niet volledig gereed is, bood een bezoek aan de bouwplaats de vele bezoekers inzicht in zowel het bouwproces als hoe het er het gebouw er uiteindelijk uit komt te zien. Er was zelfs al een kamer ingericht ter illustratie.

Voor de bewoners van De Stelp betekende de open dag een mooi moment om alvast een glimp op te vangen van hun toekomstige woonomgeving. De verhuizing staat gepland voor november van dit jaar en in het voorjaar van 2025 is de feestelijke opening van het gebouw.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 708

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *